PELUANG MEMENANGI BIASISWA BERNILAI RM14,500 & MENJADI BINTANG ANTARABANGSA, DAN MEWAKILI MALAYSIA DALAM PERINGKAT TERAKHIR ‘ WORLD CHAMPIONSHIP OF PERFORMING ARTS 2021 DI LAS VEGAS

by Kevin Chong
0 comment

MATME Management kembali dengan ‘Malaysia Championship of Performing Arts 2021’ untuk mencari bakat untuk mewakili “Team Malaysia”; pertandingan ini hanya terbuka untuk sesiapa yang berada di Malaysia. 

MCOPA disokong oleh Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC). Pemenang pertandingan ini akan mewakili Malaysia dalam World Champions of Performing Arts di Las Vegas, Amerika Syarikat, yang akan diadakan pada bulan November 2021, bersama Uplive Malaysia. Melalui Uplive Malaysia, sebanyak 200 juta orang di Asia dapat menyaksikan pertandingan secara langsung & percuma, dan mereka juga dapat memilih bakat kegemarannya. 

Nur Ilyasha Qistina Azmi menerima pingat Emas untuk Modeling (Jr) dari YB Datuk Sri Nancy Shukri pada tahun 2020.

Uji bakat MCOPA akan diadakan secara dalam talian disebabkan wabak Covid-19. MCOPA terdiri daripada 6 kategori – Vokal, Tarian, Instrumental, Modeling, Lakonan, dan pelbagai Seni. Pertandingan ini dibahagikan kepada dua kumpulan umur, junior (5 – 15 tahun) dan senior (16 & ke atas); peserta juga boleh memilih untuk mengambil bahagian dalam persembahan solo, duet, atau kumpulan.

Junior dalam “Team Malaysia 2020”

Peserta yang berkelayakan harus mengikuti kursus latihan bakat Worldstars dan program pengembangan artis, serta kelas komprehensif untuk menjadi Selebriti / KOL, sebelum bertanding di peringkat akhir MCOPA. Pemenang terpilih MCOPA kemudian akan diberi latihan intensif selama sebulan, sebelum mereka bertanding mewakili “Team Malaysia” di WCOPA.

MATME Management akan menawarkan biasiswa kepada pemenang WCOPA 2021.  Biasiswa bernilai RM14,500 akan diberikan kepada bakat terbaik keseluruhan, dan juara utama dalam setiap kategori akan diberi biasiswa bernilai RM2,100. 

Team Malaysia 2019

Daftar sekarang untuk pertandingan MCOPA untuk mendapat peluang menjadi bintang antarabangsa!  Calon yang berminat perlu mengisi borang google yang ditetapkan dan juga mendaftar dengan Uplive Malaysia. Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati halaman Facebook MCOPA – Worldstars Malaysia atau hantarkan pertanyaan anda ke: matmesdnbhd@gmail.com atau melalui WhatsApp Pengurusan MATME di +60173101288.

Related Posts

Leave a Comment